Conventie 2016 in Haarlem

Na heel wat heen en weer gepraat over hoe we met de trein naar Haarlem moesten gaan, kwamen we elkaar in de trein van Amsterdam al tegen. Wij niet alleen, nee, heel veel paars en rode hoeden! 350!
Na een heerlijke kop koffie bij het station, liepen we in optocht achter de muziek aan naar de Philharmonie, waar we een kopje koffie kregen met slagroomsoesjes. Tevens werden we uitgenodigd om naar de kraampjes boven te gaan kijken, met allerhande paarse en rode accessoires.
De Queen was blij, dat ze ook rode hoedjes voor weinig geld verkochten, omdat ze haar tasje met hoed verloren was!!! Dus weer een hoed erbij! (Nog niet genoeg natuurlijk!)
Vandaar naar de zaal, waar Queen Ella van Huis ter Kleef tot Heerlijkheid Heemstede ons welkom heette en de burgemeester uitnodigde om de opening te verrichten. Ter ere van deze verrichting kreeg de burgemeester een rood T-shirt, wat hij meteen aantrok en daarmee behoorde bij de Red Hats.
Na het welkomstlied van de Red Bells kwam een vraaggesprek door Dieuwertje Blok met Samira van Bohemen, die gepromoveerd was over de Red Hats Ladies. Toen kwam een cabaret van Jacqueline de Savornin Lohman, een dame op leeftijd, die zo lenig nog was, dat ze al pratend, haar been op de piano legde en zo verder ging!
We kregen een lekkere broodjeslunch en gingen terug naar de zaal.
Na de pauze kwam een dame uit Andijk. Met een hele tafel vol met hoeden, waar ze van bijna elke hoed een leuke anekdote te vertellen had.
Muziekdocente Leny van Schaik, volgde haar op. We kregen allemaal een A4 met heel veel bekende, oude liedjes, die we met ons allen moesten meezingen, tot grote hilariteit van iedereen. Ook kwamen er provincies op het toneel, bv Brabant! Hier werd het lied van de haven gezongen, bij Friesland het volkslied, en zo ging het door! Veel gelachen, een geweldige dame van in de 80!
Onverwacht meldde de Queen van Nunspeet zich aan om de conventie op 1 april 2017 te organiseren, waardoor het bedankje voor Haarlem helemaal niet meer gebeurde. Het einde was daardoor erg rommelig, dat was heel jammer, na zo'n goed georganiseerde dag. Met een bevredigd gevoel en getrainde lachspieren gingen we allen huiswaarts.


Your Queen Tess van Le Roy de Senna .


Foto's