Boswandeling met boswachter in Garderen

Vanaf kwart over tien, druppelde de Diva’s binnen, zo ook de boswachter. Na in boshuis Drie eerst koffie met de beroemde appeltaart, deze is zo groot dat het gelijk je lunch is, gedronken te hebben, vertrokken we voor de boswandeling. Freule Viktoria en Lady Petroesjka bleven in het boshuis achter om een wat kortere wandeling te maken.
Ko, de boswachter, was gekleed in vol ornaat, inclusief groene gebreide kniekousen! Hij wist veel over de natuur. Tijdens de wandeling vertelde hij enthousiast over bepaalde bomen, de giftige heksenboter, dat is een klein soort zwam en over verschillende andere paddenstoelen onder andere de stinkzwam die ook echt stinkt! In het bos zagen wij verschillende soorten mossen, het sterretjesmos en het haarmos zowel de mannelijk als de vrouwelijke variant. Zo leerden wij ook dat de mannetjes varens te herkennen zijn aan het haar dat onder aan de steel zit en waarmee hij via sporen zich voortplant. De adelaarsvaren daar in tegen, plant zich, via de wortels, onder de grond voort. Vervolgens liet hij ons een grassoort zien waarvan het binnenste, vroeger, als lont gebruikt werd. Bij een bepaalde boom, stopte Ko en haalde met veel gevoel voor drama, een paar stenen uit zijn broekzak. Als een soort Opa van Hans Klok, voerde hij een show voor ons op, tikkend met zijn stenen tegen de bast van die boom. Terwijl wij bij voorbaat al wisten dat dit niet kon, maar we speelden het spel mee. En ja hoor, tot twee maal toe hoorden we een, veel te mechanisch geluid uit de boom? of was het zijn uit broekzak? komen. Daarna kregen verschillende uitverkoren dames, zoals Isabel Barones van Bloemendal, Lady of the Wild Roses, Lady Bling Bling en Anneloes deze bijzondere stenen van Ko uitgereikt. Na anderhalf uur kwamen we weer terug bij het Boshuis en daar mochten de jarige Lady Bling Bling en Lady of the Wild Roses een aquarel uitzoeken. Tot slot kreeg iedereen nog een lotnummer en de winnaar, Lady Margaga, mocht ook een aquarel van kleine zwijntjes uitzoeken.
Na afscheid van de boswachter genomen te hebben, reden we naar het boshuisje van Lady of the Wild Roses in Garderen. Helaas begon het zachtjes te regenen, maar onder het grote zonnescherm konden we toch nog buiten lunchen. De gastvrouw had een heerlijke fruit salade en een toetje gemaakt. Omdat het steeds harder ging regenen hebben we binnen de vergadering gehouden. Nadat onze Queen de organiserende dames hartelijk had bedankt, vertrokken om halfvier alle Diva’s weer huiswaarts. Het was een leerzame en gezellige dag waarbij we weer heel veel gelachen hebben.


Lady Bling Bling en Lady of the Wild Roses.


Foto's