Fietsen in Leusden

Verzamelen bij Lady I Hautot d' Auvray in Leusden. 6 Diva’s hadden zich aangemeld en dat viel nog mee, omdat de weersvoorspellingen niet optimaal waren. Vorig jaar was er vlak voor de tocht een windhoos geweest.
Om 10.30 kregen we koffie met wat lekkers erbij en om 11.00 zijn we gestart. Drie diva’s op de e-bike en drie op een “gewone” fiets. De route is ca. 30 km. Na de ervaringen van vorig jaar hadden we de regenkleding in onze fietstassen zitten. Voordat we in het natuurgebied Schammer aankwamen hadden we al wat spetters. Het werd snel weer droog zodat we bij de “pluktuin” in Stoutenburg, heerlijk in de zon op het terras konden zitten. Nadat we wat lekkers besteld hadden werd de lucht inktzwart, zodat we naar binnen vluchtte en we gezellig, in een leuke kamer, onze koffie/thee met zelfgemaakte taart konden nuttigen. De pluktuin in Stoutenburg, is een tuin waar je allerlei bloemen kan plukken. We hebben de enorme tuin, achter de boerderij ook nog even bezocht. Een leuke locatie, ook leuk met kinderen. Een aanrader. Naast de pluktuin ligt het complex van het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg. Omdat een van de Diva’s, Isabella, Barones van Bloemendal tot Koppelpoort, jaren in dit voormalige klooster had gewoond en gewerkt, mochten we daar naar binnen en konden we de beneden verdieping bezichtigen. Ook bezochten we de enorme keuken en daarna kregen we een rondleiding in de tuin en de biologische moestuin. Bijzonder om hier te zijn en te zien hoe mensen met een passie voor evenwicht tussen de mens en de natuur, hier wonen, werken en leven.
Daarna bleef het droog en genoten we al fietsend door het prachtige buitengebied van Stoutenburg en Achterveld, van het mooie Hollandse landschap. Uiteindelijk kwamen we rond 15.00 uur bij Mon Chouette aan. Het personeel was niet erg gastvrij, daar en tegen was deze verlate lunch smaakvol. Via de Benedictynenhove zijn we weer naar huis gefietst. Al met al een leuke dag.


groet Lady I Hautot d' Auvray.


Foto's