Mondriaandag met het de Red Hat Lady’s uit Assen.

Op een mooie zonnige dag haalden wij de Lady’s van Le Canotier Rouge op van het station Amersfoort en liepen in een kleurrijke optocht naar “ons’ KAdECafé, waar de rest van de Purple Diva’s al aanwezig was. Anne Louise, Barones van Nimwegen had een taart gemaakt in Mondriaan stijl, en na de koffie met Mondriaantaart (smaakte heerlijk) en bijpassende servetten, werd het programma gepresenteerd. De gasten hadden nog iets lekkers uit Assen voor de organisatoren meegenomen. Anne Louise en Isabelle hadden ook nog voor ons een Mondriaan badge gemaakt, die we allemaal op spelden. Nadat we kennis gemaakt hadden met de Lady’s uit Assen, begonnen wij onze stadswandeling.
Eerst werd de Grote Rietveld stoel, die vlak voor de Koppelpoort staat, door de 25 dames beklommen. Fotomomentje! Isabelle gaf een mooie uitleg over de Koppelpoort en vervolgens wandelde het bonte gezelschap verder door het oude Amersfoort. Over het Havik en langs de muurhuizen waarbij zowel Isabelle en Anne Louise enige historische details vertelden. Tijdens onze lunch, dat we wat langer op een broodje moesten wachten was geen straf, viel er het nodige uit te wisselen tussen de beide chapters. Daarna wandelden we naar het Mondriaanhuis, waar het nodige over de Stijl en Mondriaan te zien was. Boven op zolder sloten we het bezoek af met het maken van ons eigen Mondriaan kunstwerk. Iedereen was erg enthousiast en er werd wat af gekwebbeld. Er werd zelfs een hoeden workshop afgesproken met de Lady’s uit Assen, daar horen we vast nog meer van!
Voor een afsluitend drankje, in de stadsbrouwerij de Drie Ringen werd het voor de dames uit Assen een beetje te laat. Zij wilden voor de grootste drukte in de trein zitten naar huis. De Purple Diva’s waren wel te porren voor een afsluitend glaasje en zo eindigden we deze heerlijke dag.
We kijken terug op een geslaagd dagje Amersfoort, gekleurd door de Stijl en Mondriaan en natuurlijk ook door onze rode hoeden en paarse kleding…..


Anne Louise, Barones van Nimwegen en Isabelle, Barones van Bloemendal tot Koppelpoort.


Foto's