Jam maken en tuin bewonderen.

Doordat de rode hoed met boa in de tuin hing, wisten we meteen waar we moesten zijn. Een prachtig huis met een nog veel mooiere tuin, die we te bezichtigen kregen na de verse muntthee. Wat een oppervlakte! Wat een werk! Maar vooral, wat heeft Wilma hier veel aandacht en tijd aan besteed om er zoiets moois van te maken! Geweldig! We hebben wel drie kwartier rond gelopen en Wilma maar vertellen over de planten en hun naam en waarom ze daar stonden en de kleurcombinatie. Van het weiland, dat afgegraven was om er tuin van te maken, de grond die was afgegraven voor de vijver en gebruikt was voor de terrassen en het prieel, de heuvels die met allerlei planten en struiken stond te bloeien, het was geweldig om haar tuin te bekijken.

Na weer een muntthee gingen de eerste Diva’s aan de slag met het maken van zoete jam van de blauwe (bos)bessen. Die waren de dag ervoor vers geplukt bij de Pollenkamp door Wilma en Ingrid, een emmer vol van ruim 6 kilo. Steeltjes eruit en kijken of er niet nog een beestje inzat, daarna de pan in en koken met geleisuiker. Daarna de potjes vullen met heerlijke jam. Hetzelfde herhaalde zich daarna voor de Diva’s die liever halfzoete jam wilden. Er was genoeg voor wel 2 of 3 potjes.

Deze geweldige, gezellige en onverwachts toch zonnige dag werd afgesloten met een wijntje en een hapje en daarna gingen we zeer voldaan met onze jampotjes huiswaarts.

 

Lia.

Copyright 2021


All Rights Reserved.