Bezoek aan CliniClowns

“Een beetje verbeelding doet wonderen“

Op een hele winterse koude avond ontmoetten we elkaar op de parkeerplaats bij Cliniclowns. We werden binnen hartelijk ontvangen met koffie en thee en wat lekkers. Al gauw stroomden de andere donateurs binnen.

Het doel van deze avonden is om donateurs een kijkje achter de schermen te geven van het werk van CliniClowns. CliniClown Josha heette ons van harte welkom en las een ervaringsverhaal voor over een ziek kindje en haar familie, die al een jaar in het ziekenhuis “woonden”. De toon was gezet...... Vervolgens werd door een van de vrijwilligers door middel van een mini-quiz (neusje op, neusje af) allerlei informatie aan ons overgebracht: vakkundigheid en opleiding van de clowns, aantal clowns, aantal vrijwilligers, verschillende activiteiten, toekomstvisie.
Daarna werden we buitenom ontvangen en rondgeleid in “het CliniClowns college”, een hele belevenis!! We waren allemaal erg verrast en onder de indruk. Dit is voor zieke kinderen een geweldige belevenis, die voor heel veel afleiding en plezier zorgt.
Na deze rondleiding liet Clown Josha ons een beetje ervaren hoe een clown te werk gaat, geen rol speelt, maar zichzelf is en misschien zijn/haar handelingen wat uitvergroot en inspeelt op de situatie. Heel bijzonder. Prinses Ann werd zo enthousiast dat ze zelf ook dolgraag een CliniClown zou willen worden.

Na afloop samen nog even, onder het genot van een glaasje, nagepraat. Buiten nog snel een foto gemaakt bij de ingang van het Cliniclowns college.

Voor meer informatie en korte filmpjes moet je maar kijken op de website van CliniClowns.nl.

Anne Louise, Barones van Nimwegen

 

Foto's

Copyright 2021


All Rights Reserved.