Bezoek aan de Japanse tuinen van Clingendael in Den Haag

Na koude regenachtige dagen bleek maandag 13 mei toch een ideale reisdag te zijn om de Japanse tuinen van Clingendael in Den Haag te bezichtigen.
Onder een stralend blauwe hemel verzamelden wij ons met tien Diva’s op stadion Amersfoort om gezamenlijk af te reizen naar den haag.
Op Utrecht CS was een rode wapperende boa het teken voor de Queen om in de goede coupe te stappen.
Na zo’n reis hadden de diva’s trek in koffie voordat we een bus of tram namen naar het park.
Dus eerst uitvoerig koffie drinken en foto’s maken en daarna op zoek naar een bus want om te lopen was voor enkele div’s geen optie. Nou dat had nogal voeten in de aarde voordat we iets gevonden hadden.

Het openbaar vervoer in DH kan niet tippen aan dat van A’’dam of Utrecht! De toegangslaan gaf al een indruk van wat we konden verwachten, grote bloeiende struiken azalea’s in vele kleuren.. en daar was de toegang tot de tuin. Veel mossen en varens zorgen voor een groene achtergrond waar de rhodo’s fel tegen afstaken. We hebben het schildpadeiland gevonden en de rode brug en vele andere Japanse memorabilia. Voorals de uitbundige paarsblauwe wisteria maakte indruk.

Daarna was het tijd voor een glaasje/drankje bij IJgenweis, de uitspanning bij het park met lunchhap voordat de meesten van ons teruggingen naar het station.
Twee diva’s besloten daar door te reizen naar scheveningen waar ze genoten van zon en strand (denk ik) . Wij waren rond vieren weer terug op station amersfoort waarna ieder naar huis ging.

Jonkvrouwe Hortensia, Gravin van Anabella tot Villosa

 

Foto's

Copyright 2021


All Rights Reserved.