Mindful Walk voor de Red Hat Diva’s .

Het Groene Huis

 

Het Groene Huis in park Schothorst in Amersfoort was het startpunt om 13.15 u voor de wandeling o.l.v. Ineke van der Aalst. We waren met 9 dames.
De eerste uitleg over de gang van zaken was binnen vanwege een hoosbui. Daarna liepen we naar een veldje met vijver om de prachtige “Veteranenboom” van bijna 200 jaar oud te bewonderen. Onderweg moesten we ieder 7 eikeltjes verzamelen om later te gebruiken bij een oefening in looptechnieken.
Het parcours was 3 km en ondertussen deden we allerlei oefeningen, zoals de looptechnieken, het gebruik maken van de zintuig “ruiken” en yoga- en chikungoefeningen. Chi Kung is eigenlijk de voorloper van yoga en richt zich vooral op beweging.
Soms stonden we in een kring de opdrachten uit te voeren, dan weer trokken we verder.
We werden bewust gemaakt van het verschil in ondergrond waar we op liepen en wat we daarbij ervaarden: stug, meegaand, prettig of … Gedurende ruim een uur was de zon ons welgevallig om ons daarna naar binnen te laten rennen.
In het Groene Huis hebben we de laatste oefeningen gedaan en nagepraat.
We kregen allemaal nog een kaart van Ineke met een foto van de boom.
Lady van Drakesteyn nodigde ons uit om bij haar thuis een kopje thee te komen drinken. Ze woont 5 minuten lopen van het startpunt.
Om half 5 ging een ieder terug naar huis, voor de mensen van buiten de stad hopelijk zonder fileperikelen. Volgens mij weer een geslaagde activiteit!

Freifrau Lein von Dahl bis Marck

 

Foto's

Copyright 2021


All Rights Reserved.