Kerstfair Huize Doorn.

12.00 uur hadden we afgesproken bij Huis Doorn. Huis Doorn is een kasteel, ridderhofstad en landgoed op de Utrechtse Heuvelrug in Doorn in de Nederlandse provincie Utrecht.
Het is vooral bekend door de Duitse ex-keizer Wilhelm II die er van 1920 tot zijn dood in 1941 woonde.

Maar we gaan eerst naar de fair en worden verwelkomd door de twee prachtig geklede dames met paard in kerstkledij, kerstmuts en rode sokken! Wat een prachtig begin!
Gelukkig even droog! Op naar allerlei kraampjes, waar we probeerden wat te scoren! Dat lukte aardig! Fijn, dat we ergens konden schuilen en wat te eten en drinken konden, bij een lekker warm open haardvuur. Het was erg gezellig!

Toen we alle kraampjes gezien hadden was het tijd om lekker binnen het Huis Doorn te bekijken. Zeer geïnteresseerd hebben we het Huis doorgelopen, de moeite waard! De inrichting van het Huis is afkomstig uit paleizen in Berlijn en Potsdam. Wilhelm ll vulde Huis Doorn, een van oorsprong uit de 14e eeuw daterende waterburcht, met de inhoud van 64 uit Duitsland meegebrachte treinwagons. Schitterende meubels,schilderijen, zilveren objecten en tapijten maakten het de kasteelheer mogelijk in zijn kleine paleis naar zijn stand te blijven leven. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact.

Het was een gezellige en interessante middag!Your Queen Tess von Le Roy de Senna

 

Foto's

Copyright 2021


All Rights Reserved.